top of page
סלון יווני 3.jpg

אודות

את מסעדות סלון יווני של השף גיא פרץ תוכלו למצוא בשני מיקומים בולטים -
על חוף הים במלון דניאל שבהרצליה פיתוח, וכן במתחם הפלאנט היוקרתי בראשון לציון, במיקום קסום על גדות האגם.

במלון דניאל, מציע הסלון היווני קולינריה ים תיכונית ברמה עילית, בהשראת המטבח היווני המסורתי.

חומרי הגלם המשמשים את המטבח מיובאים ישירות מיוון, והמנות הפתוחות כוללות מזאטים ומאכלי מטבח נפוצים במדינה זו, אשר זוכים לאהדה רבה בקרב הלקוחות הישראלים.

 

במתחם הפלאנט בראשון לציון, פועלת "טברנת הסלון היווני", המשלבת אירועי ארוחות עם הופעות של אמנים מיוון ומישראל, ביניהם מאיה סול, רפאיל, ארינדה דימה ועוד.

 

האירועים יוצרים חוויית בילוי Dinner & Party מלאת מוזיקה, שמחה, ריקודים ואוכל משובח. בקרוב יפתחו במתחם גם "דלי גריק" - מעדנייה יוונית, ו"טברנה אקספרס" - אזור לסטריט פוד יווני.

02--photo by Ori Ackerman ©.JPG

עיצוב ואווירה

העיצוב והאווירה של מסעדות הסלון היווני מעוגנים בסגנון מסורתי, עם חלונות כחולים, מרפסת לחוף הים, שפע של פרחים ואפילו אפשרות לשבירת צלחות - כל אלה יוצרים חוויה יוונית אותנטית. מדי פעם מוקדשים ערבים בנושאים ספציפיים, המציעים מנות מאפייני האזורים השונים ביוון, לצד מוזיקה ואווירה ייחודית.

סלון יווני - ראשון לציון (10).webp

תפריט

התפריט של הסלון היווני מודגש במגוון עשיר של דגים טריים מקומיים, לצד מנות יווניות קלאסיות, מאפים ופסטות. המטבח מקפיד על קווי מתאר ים תיכוניים, ומציע מנות חובה כגון עמדת ירקות טריים, מנות פטה, בר פתוח של מזאטים ודגים, תחנת בוצ'ר עם פלטת דגים ומנות אש, ולא פחות חשוב - חגיגה מתוקה עם שולחן קינוחים מפנק.

שף גיא פרץ

ואי אפשר בלי כמה מילים על השף גיא פרץ: גיא פרץ הוא שף, מסעדן ומחבר ספרי בישול ישראליים מוערכים. הוא בעלים של רשת מסעדות "סלון יווני" ושותף בחברת יבוא הפוד טראקים "אוטו-פוד". פרץ זוכה ב-13 מדליות זהב בתחרויות קולינריות בינלאומיות, והוא קפטן נבחרת השפים הישראלית.

 

פרץ נולד בדימונה למשפחת שפים וקצבים ממוצא מרוקאי. בצעירותו סיים את לימודי הקולינריה בבית הספר תדמור בהרצליה, ולאחר מכן עבד במלון שרתון בתל אביב, שם הפך ליד ימינו של השף ההולנדי בעל השם העולמי, ווטרוס לאפ.

 

במהלך שירותו הצבאי, פרץ שימש כשף של יחידת הקישור לכוחות הזרים, ואירח משלחות בינלאומיות של בכירי צבאות זרים וצה"ל. לאחר מכן, המשיך להתקדם בקריירה הקולינרית שלו, כשימש כשף בגני אירועים ובתי מלון, והקים חברה לייעוץ קולינרי על שמו, המעורבת במאות פרויקטים בישראל ובעולם.

שף גיא פרץ
bottom of page